Historie

Plante- og urtemedisin har i tusenvis av år vekket menneskers interesse. Det ble brukt i matlaging, både som smakstilsetting og konservering, til parfyme og har gjennom århundrer vært en praktiserende form for healing i blant annet Egypt og østlige kulturer.

Kunnskapen om plantemedisin, og etterhvert også om eteriske oljer, har gradvis utviklet seg gjennom eksperimentering. Grekere, romere og kinesere brukte alle eteriske oljer til ritualer og religiøse seremonier. Egypterne hadde stor kunnskap om plantenes konserveringsevne og brukte eteriske oljer til balsamering av de døde. I tillegg hadde de kjennskap til oljenes evne til å påvirke menneskenes følelsesliv via sansene.

Kunnskap om urtemedisin og planteoljer har blitt ført videre fra generasjon til generasjon. Gamle skrifter og papyrusruller har bidratt til at denne kunnskapen lever også i dag.

Urter, planteoljer og essenser har fått gradvis større plass i vår hverdag og brukes i kremer, parfyme og bodylotion, i teer og til matlagning, som konservering og til rengjøring - og for å ikke glemme; i aromaterapien.